Een school schoonmaken: werk voor specialisten

Scholen hebben een bescheiden budget. Om te kunnen overleven moeten ze elk jaar weer voldoende nieuwe leerlingen aantrekken. Een schone, frisse uitstraling helpt daarbij.

Daarom is het goed om samen te werken met een schoonmaakbedrijf dat méédenkt en snapt waar een school behoefte aan heeft. Dat bijvoorbeeld niet te beroerd is het schema aan te passen om de school extra te doen blinken voor een open dag of een ouderavond. Dat goed communiceert met de leerkrachten, zodat er een heldere werkverdeling is en er geen schoonmaaktaken blijven liggen.

Onderwijs

Een school is geen kantoor

Door de jonge populatie vergt een school een heel andere aanpak dan een kantoor. Neem de toiletten. In een school is het erg belangrijk dat graffiti liefst dezelfde dag nog verwijderd wordt en dat vooral de jongens-wc’s extra aandacht krijgen. Bij sommige scholen lassen we daarom een extra schoonmaakronde in. Dan komt er tussendoor iemand langs om alleen de toiletten even te doen. Als het schoon is en fris ruikt, motiveert dat de kinderen om het ook schoon te houden.

Meedenken en overleggen

Nog wat voorbeelden. Je ziet vaak dat bij een school de ruimte onder een trap gebruikt wordt om ‘even’ iets neer te zetten. Wij vragen dan of iemand dat weg kan halen zodat we ook daar eens flink kunnen schoonmaken. Datzelfde geldt voor de gymzaal. We spreken af dat de leerkracht op een vaste dag per maand alle apparaten uit het hok aan één kant of in de zaal zet, zodat wij het materialenhok goed schoon kunnen maken. Dat zijn dingen die sommige schoonmaakbedrijven vergeten. En dat ruik je.

Wij houden van scholen

Onze medewerkers maken graag schoon bij een school. De relatie met de leerkrachten is vaak goed en je merkt dat je bijdrage gewaardeerd wordt. Prettig werken vinden wij minstens zo belangrijk als geld verdienen. Daarom doen we ook financieel ons best om tegemoet te komen aan de behoefte van scholen.

Direct contact?
Bel 020 - 3 555 999
of vul onderstaand formulier in

Bent u verantwoordelijk voor een onderwijsorganisatie en wilt u eens vrijblijvend kennis maken? Neem dan nu meteen contact met ons op!