Kinderdag- verblijf schoonmaken: hygiëne en uitstraling

Bij een kinderdagverblijf moet je van de vloeren kunnen eten. Er kruipen tenslotte kindertjes rond, die daarna hun handjes in de mond steken. En voor ouders is het niet fijn als aan het einde van de dag de kleertjes zwart zijn. Bij kinderdagverblijven steken wij dan ook veel energie in het reinigen van de vloeren en plinten.

En ook de toiletten verdienen extra aandacht. Dat kan zonder extra kosten, door slimme afspraken te maken over de werkverdeling. De leidsters kunnen bijvoorbeeld zelf de keuken en de vensterbanken bijhouden, zodat wij meer tijd overhouden voor het zware werk.

Kinderdagverblijf

Een microvezelvlakmop per ruimte

Lekker nat dweilen met mop en sop lijkt effectief, maar eigenlijk ben je dan vooral bezig het vuil gelijkmatig over het pand te verdelen. Bovendien blijft er altijd een restje schoonmaakmiddel achter op de vloer. Bij het schoonmaken van een kinderdagverblijf gebruiken wij speciale microvezel vlakmoppen: elke dag voor elk lokaal een schone vlakmop. Na de werkzaamheden worden de vlakmoppen gewassen in de machine van het kinderdagverblijf. Zo beginnen we elke dag opnieuw met een schone lei. En dat zie je!

Ramen leegmaken

De samenwerking met de klant is erg belangrijk. Dat heeft alles met goede communicatie te maken. Zo waarschuwen wij ruim van tevoren als we de ramen aan de binnenkant gaan lappen. Bij kinderdagverblijven hangen er namelijk vaak tekeningen en andere versieringen voor het raam. Als de leidster deze tijdig veilig stelt, raken de kunstwerken niet beschadigd en kan de glazenwasser lekker snel (en dus relatief voordelig) zijn werk doen. Iedereen blij.

Medewerkers zijn ook meedenkers

Wij stimuleren onze medewerkers elke dag weer met een frisse blik naar het werk te kijken. Denk na! Zou je je eigen kind ergens achter laten waar stofvlokken in de hoekjes liggen? Zorg dat de toiletten altijd fris ruiken, om hygiënisch gedrag te stimuleren. En als het regent, steek dan wat meer tijd in de hal en de gang. Zo voorkom je dat binnengelopen vuil zich naar de speelruimten verspreidt.

Direct contact?
Bel 020 - 3 555 999
of vul onderstaand formulier in

Schoon is aantrekkelijk

Een schone, glanzende werk- en speelomgeving is letterlijk aantrekkelijk, en helpt mensen besluiten voor een bepaald kinderdagverblijf te kiezen. Naast de dagelijkse reiniging ondersteunen wij de kinderdagverblijven ook met de levering van producten, zoals zeepdispensers en papieren handdoeken. En met de periodieke reiniging van linoleumvloeren met een uniek Scandinavisch procedé.

Hebt u de leiding bij een kinderdagverblijf en wilt u eens nader kennis maken met onze unieke, persoonlijke aanpak? Neem dan nu meteen contact met ons op!