CaterClean-stop-met-vervuilen-terwijl-je-schoonmaakt
Duurzaamheid is in opmars. Het ene bedrijf is nog groener dan het andere. Maar wat vaak een ondergeschoven kindje blijft, is de schoonmaak. Terwijl juist hier zoveel winst te behalen valt. Met traditionele schoonmaakmiddelen worden mens en omgeving in aanraking gebracht met chemicaliën en giftige stoffen. Met heftige gevolgen voor de gezondheid. Waarom zou je schoonmaken als je tegelijkertijd aan het vervuilen bent?

Probiotische schoonmaakmiddelen bieden hiervoor de oplossing. Probiotica zijn nuttige bacteriën die door technische ontwikkelingen bruikbaar zijn gemaakt voor veilige reinigingsmiddelen. Volledig biologisch afbreekbaar en veilig voor mens, dier en natuur. Het lijkt misschien wat tegenstrijdig om een goede hygiëne te bereiken door bacteriën in te zetten. Eenvoudig gezegd bestaan er ‘goede’ en ‘slechte’ bacteriën. Probiotische bacteriën zijn de goede en zorgen voor verwijdering van zichtbaar vuil en voorkomen nare geurtjes. Daarnaast zorgen ze voor een bezetting van de oppervlakte waardoor er simpelweg geen ruimte en voeding meer over is voor de slechte. Daardoor kunnen de schadelijke bacteriën zich vervolgens niet meer ontwikkelen. Dat maakt deze duurzame reinigingsmiddelen ideaal voor alle ruimten waar hygiëne van groot belang is. Scholen en ziekenhuizen bijvoorbeeld.

En wie denkt dat het na de schoonmaakbeurt ophoudt, heeft het mis. De probiotische bacteriën werken namelijk ook nog eens drie dagen door. Reden genoeg om je huidige schoonmaakmiddelen eens te heroverwegen!