Caterclean-handen-wassen
Wist je dat maar liefst 47% van je collega’s hun handen niet wast na een bezoek aan het toilet? Daardoor zitten op een bureau gemiddeld wel 400 keer zoveel bacteriën dan op een toilet. En van de mensen die wel hun handen wassen, doen slechts 1 op de 10 mannen en 1 op de 5 vrouwen dat op de goede manier.

In het ziekenhuis lopen elk jaar ongeveer 100.000 mensen in Nederland een infectie op. In 40% van deze gevallen worden de infecties veroorzaakt door kruisbesmetting via de handen. Dagelijks doen wij met ons team hard ons best om kinderdagverblijven, scholen, kantoren en andere plekken schoon te houden. Maar ook zelf kun je jouw steentje bijdragen aan een betere hygiëne, door regelmatig je handen te wassen dus!

Doordat je de hele dag door van alles aanraakt, krijg je bacteriën en virussen op je handen. Vervolgens zit je met die zelfde handen in je ogen te wrijven of met je vingers in je mond. Op die manier dringen ziektekiemen je lichaam binnen en veroorzaken zo infecties als verkoudheid, griep of buikgriep. Door regelmatig en goed je handen te wassen kun je dit eenvoudig voorkomen. Helaas blijkt uit onderzoek dat we dat handen wassen nog lang niet allemaal onder de knie hebben.

Maar hoe doe je dat dan, goed je handen wassen?

  • Was je handen onder stromend water.
  • Gebruik vloeibare zeep.
  • Wrijf de zeep over je hele hand, ook tussen je vingers en onder je nagels. En vergeet je duimen niet!
  • Spoel de zeep goed van je handen af.
  • Droog je handen het liefst aan een papieren wegwerp handdoek of aan een schone handdoek.