CaterClean-reinigen-met-microvezel

Dweilen zonder sopje, het nieuwe reinigen met microvezel

Bij veel van onze klanten reinigen we naar volle tevredenheid met microvezeldoeken en -moppen. We zijn erg fan van deze nieuwe manier van reinigen, vandaar dat we microvezel in deze blog even extra onder de aandacht willen brengen.

Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat oppervlakten schoongemaakt met microvezeldoeken, minder micro-organismen bevatten dan wanneer deze zijn gereinigd op de conventionele methode met water en een sopdoek. Dit maakt deze nieuwe manier van schoonmaken enorm waardevol. Zeker als je denkt aan bijvoorbeeld ziekenhuizen of ruimtes waar kinderen komen, zoals scholen. Daar is het reduceren van bacteriën natuurlijk van het grootste belang als het op schoonmaken aankomt.

Hoe werkt het?
De traditionele, natte, katoenen doekjes nemen vloeistoffen alleen op in de vezels. Het opnamevermogen is beperkt en het vuil wordt niet meer opgenomen als de vezels eenmaal verzadigd zijn. Het gevolg is dat het vuil alleen maar wordt uitgesmeerd. Bij microvezeldoekjes werkt dit anders. Er worden geen chemicaliën gebruikt, het doekje wordt slechts een beetje vochtig gemaakt onder de kraan. Als het doekje over een oppervlakte wordt geveegd, bindt het vuil zich met de vloeistof wat zich tussen het vezelnet bevindt. Hierdoor ontstaat adsorptie. Je krijgt een vloer zelfs beter stofvrij met een microvezel mop dan met een stofzuiger.

Het is belangrijk om microvezeldoekjes na gebruik direct te wassen op tenminste 60º C, zonder wasverzachter. Ze moeten vervolgens droog bewaard worden voor het volgende gebruik. En dat is nu precies het probleem waar wij zelf vaak tegenaan lopen. Door het ontbreken van een wasmachine bij sommige klanten, kunnen we de microvezeldoekjes niet wassen na gebruik. En dat dwingt ons om bij deze klanten op de traditionele manier met een gewone mop schoon te maken. Een gemiste kans dus eigenlijk. Daarom een oproep aan alle scholen, ziekenhuizen en kantoorgebouwen, om te investeren in een wasmachine. Of in sommige gevallen een extra aansluiting voor een tweede wasautomaat. Op die manier kunnen de schoonmakers pas echt goed hun werk doen.