CaterClean-de-dag-van-de-schoonmaker

15 juni: de Dag van de Schoonmaker

Woensdag 15 juni is het weer de internationale Dag van de Schoonmaker. Dat moet gevierd worden vinden wij! Deze bijzondere dag is in het leven geroepen om al het harde werk dat de bijna 200.000 schoonmakers in ons land dagelijks verzetten nog eens extra te waarderen.

In Los Angeles vond er 26 jaar geleden, op 15 juni 1990, een demonstratie plaats van schoonmakers. Ze streden voor betere arbeidsvoorwaarden voor de schoonmaakbranche. Elk jaar op 15 juni wordt op de Dag van de Schoonmaker deze demonstratie herdacht. Daarmee staan we stil bij bij het werk en de arbeidsvoorwaarden van schoonmaakmedewerkers.

Uit onderzoek blijkt gelukkig dat schoonmakers zich steeds meer gewaardeerd voelen en meer plezier en voldoening uit hun werk halen. Toch valt er nog veel winst te behalen. Niet elke schoonmaker krijgt de waardering die hij of zij verdient. Daarom is deze dag nou juist zo belangrijk.

Om bij te dragen aan deze feestdag roepen wij alle kinderen van scholen en kinderdagverblijven op om 15 juni de schoonmakers eens een handje te helpen. Steek de handen uit de mouwen en help het lokaal schoonmaken, de vloer vegen of het schoolplein op te ruimen. Zet de schoonmakers maar eens lekker in het zonnetje!